Préssec d’Ordal

Préssec d'Ordal

L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més: el tipus de sòl calcari característic del municipi i la seva condició de conreu de secà que li dóna una aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. A més, el fet de que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el préssec d’Ordal presenti una proporció equilibrada de sucres i que sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives.

Informació complementària:

Es comercialitza en temporada, de juny, juliol i agost al Mercat del Préssec d’Ordal, de Sant Pau d’Ordal.

Atributs i propietats nutricionals:

És una de les fruites més dolces però menys calòriques. El seu contingut en sucres és baix, encara que pugui semblar el contrari. És ric en fibra i, per tant, millora el trànsit intestinal. En la seva composició mineral hi destaca el potassi i, en quantitats més discretes, el magnesi. El seu ventall de vitamines hidrosolubles és ampli però no en destaca cap en particular. En canvi, és una fruita molt rica en carontens, element que en l’organisme es transforma en vitamina A, essencial per a la visió, la pell i les mucoses, el bon estat del cabell i el funcionament del sistema immunitari. A més, els carotens són potents antioxidants.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s