El Paraguaio o Platerina

El Paraguaio o platerina

Un paraguaio acabat d’abastar és un petit tresor de sucre natural. Té la pell rosada i fina; ha madurat a l’arbre, transformat pel sol, que li ha fet pujar els colors. A les mans, quasi no pesa gens i es pela com si res, lleugerament, fins que queda la polpa neta, blanca i sucosa, que és dolça com la mel.

El paraguaio és una fruita de la família dels préssecs blancs. És el resultat d’una mutació natural, igual que la nectarina; és a dir, no se sap en quin moment, un arbre presseguer va començar a donar fruits diferents, de forma plana. La fruita del paraguaio té una forma molt singular, aixafada i rodona. La polpa és més dolça que la del préssec blanc perquè conté menys àcids i té el pinyol molt petit. Les propietats nutricionals son similars a les del préssec, es ric en carotens, te propietats anti-cancerígenes i antioxidants.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s