10 Raons per comprar aliments ecològics

10 Raons per comprar aliments ecològics

1 Perquè són mes saborosos.

Les fruites i les hortalisses ecològiques creixen al seu ritme natural, això provoca menys acumulació d’aigua. Aquest fet condiciona positivament la qualitat de l’olor, sabor i textura
dels aliments.

2 Perquè són saludables i nutritius.

Gràcies a les tècniques de producció ecològica, els aliments obtinguts solen tenir una alta concentració en vitamines, minerals i àcids grassos poliinsaturats.

3 Perquè són segurs.

Els aliments ecològics compleixen estrictament totes les normes de seguretat alimentària vigents.

4 Perquè respecten el medi ambient.

La producció agrària ecològica preserva el medi ambient de diverses maneres. Contribueix, entre altres efectes, a mitigar el canvi climàtic, millorar l’eficiència energètica dels sistemes agraris, afavorir la biodiversitat i reduir l’acumulació de contaminants al medi.

5 Perquè han estat produïts sense pesticides i adobs de síntesi química.

S’evita així l’alliberament d’aquestes substàncies al medi i es contribueix de manera decisiva a l’absència de residus en els aliments de consum humà.

6 Perquè no utilitzen organismes modificats genèticament

Les normes de la producció ecològica prohibeixen explícitament el cultiu i l’ús d’organismes modificats genèticament, ja sigui per a l’alimentació animal o per la humana.

7 Perquè en la seva obtenció s’ha respectat al màxim el benestar animal.

Les normes que regeixen la producció ramadera ecològica són molt estrictes en garantir que les tècniques de producció no agredeixin el benestar dels animals. Per aquest motiu, s’obliga a facilitar zones d’exercici a l’aire lliure, , pastures per als herbívors i unes dimensions mínimes d’allotjament per cap de bestiar.

8 Perquè no es permet tractar els animals amb antibiòtics preventius ni amb hormones per al control reproductiu.

En ramaderia ecològica, com que els ritmes i les condicions de producció són menys intensives, la incidència de malalties disminueix. Tot i això, si els animals es posen malalts, per evitar-los sofriment, es poden utilitzar tractaments amb antibiòtics, de forma preventiva no estan autoritzats. Així mateix, la producció agrària ecològica prohibeix la utilització d’hormones de síntesi per al control de la producció dels animals.

9 Perquè l’ús d’additius està molt restringit.

Durant el procés de transformació i elaboració de productes alimentaris ecològics, només es poden fer servir un nombre molt reduït d’additius, que són els indispensables per assegurar que no s’altera la qualitat final del producte.

10 Perquè estan regulats estrictament per normatives europees i controlats per organismes degudament acreditats.

Els productes agroalimentaris ecològics són de qualitat certificada, ja que han de complir, a més de les normes generals, unes normes específiques per aquest tipus de productes, i totes les empreses que participen en el procés de producció, elaboració i comercialització estan sotmeses a estrictes controls periòdics realitzats per entitats de certificació acreditades degudament.

Font:
PAE
Producció Agrària Ecològica
Generalitat de Catalunya
http://www.ccpae.org/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s