Api-rave

Api-rave

l’Api-rave o tubercle francès

Tot i ser mediterrani, aquest parent de l’api no és apreciat aquí. A l’Europa central, en canvi, es valora i es menja ratllat en amanides o bullit i fet puré o per enriquir pures d’altres verdures, també per afegir a les verdures per fer un brou. Conreat per la base de la tija, engruixida i formant un bulb de superfície rugosa i amb arrels a la base, es ven sense fulles ni arrels, però amb pell, ja que tendeix a perdre humitat. Com que té tendència a enfosquir-se per contacte amb l’aire, quan es talla s’ha de regar amb llimona o vinagre. Cal una cocció moderada (10-15 minuts), ja que, altrament, agafa una textura gomosa. També accepta el brasejat i la combinació clàssica amb beixamel, prèvia al gratinat.

Temporada: tardor-hivern

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s