La Ruca

La Ruca

Ha estat documentada com a aliment afrodisíac des del segle I abans de Crist. Avui en dia és un aliment popular de la cuina moderna, molt habitual en les amanides amb formatge parmesà, fruits secs i pasta

La ruca o rúcula, és una verdura encara poc coneguda i que s’està introduint paulatinament. Pertany a la família de les crucíferes, com la col, la coliflor, el rave i el nap.

La ruca s’utilitzava ja a l’antiga Grècia el segle V aC i era recomanada per als problemes digestius. La part consumible de la planta són les fulles i les tiges joves.

Informació nutricional:

La ruca és rica en vitamines com la C, el betacarotè o la provitamina A, i en minerals com el magnesi, el potassi i el ferro. Té un contingut considerable de fibra, que contribueix a un millor trànsit intestinal. El seu característic sabor amarg i picant al mateix temps fa que aquesta planta sigui excel·lent per millorar la digestió, ja que estimula les secrecions digestives.

Aptituds gastronòmiques:

La ruca és una verdura que ha passat de ser considerada una mala herba a una planta que gaudeix de fama internacional en el món gastronòmic. Protagonista en la cuina de països com Itàlia, França i Grècia, especialment en la vessant Mediterrània, la rúcula s’utilitza principalment en fresc, i sobretot en amanides. També és un ingredient idoni de plats calents de pasta, arrossos, etc. A Itàlia és molt típic afegir-ne a la pizza, un cop aquesta surt del forn. Al mateix país es prepara el “pesto de rúcula”, com a variant al pesto d’alfàbrega.

Inici de temporada: Gener
Final de temporada: Desembre

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s