Els pinyons

Els pinyons

El pi és un dels arbres més típics d’Europa com d’Amèrica del Nord, però és sobretot a la conca mediterrània on adquireix major importància la producció i el consum del pinyó.

Els pinyons han estat valorats des de l’antiguitat, època en la que acompanyaven als legionaris romans en les seves campanyes i els servien de provisió reconfortant amb el seu sabor exquisit i el seu alt contingut proteínic.

Els nadius americans del sud-est utilitzaven els pinyons per al tractament de la diarrea i feien te de pinyons pels mals de cap. Aquest ús medicinal encara és utilitzat.

Els pinyons són rics en proteïnes, calories, vitamines, minerals i fibra.

Les seves proteïnes són d’origen vegetal, amb un bon contingut d’arginina que està relacionada amb la prevenció de l’arteriosclerosi.

Els pinyons presenten un alt contingut en greixos insaturats, amb predomini dels poliinsaturats davant dels moninsaturats. El seu consum ajuda a reduir els nivells de colesterol i de triglicèrids, i millora el funcionament del sistema nerviós.

Els pinyons també aporten vitamines B1, àcid fòlic, calci, potassi, fòsfor, magnesi i ferro.

Recomanacions

Els pinyons són un bon complement energètic per a excursions i un ingredient exquisit en salses (com la salsa pesto italiana), amanides, pastissos tradicionals i per a la confecció de xocolata.

Diferents estudis demostren que els individus que freqüentment consumeixen fruits secs, redueixen considerablement el risc a patir malalties cardiovasculars.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s