El Carbassó

El Carbassó

El carbassó és una hortalissa d’estiu deliciosa, refrescant, molt versàtil a la cuina i que es pot menjar tant crua com cuita. El 95% del pes del carbassó és aigua, i per això és tan hidratant i agradable menjar-ne quan és l’època més calorosa de l’any, que coincideix amb la plenitud de la planta.

És un germà de les carbasses, originàries del centre i el sud d’Amèrica. Al seu lloc d’origen es cultiva des de fa milers d’anys.

Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoids, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques.

Es consumeix el fruit immadur.El més habitual és consumir-lo cuit formant part de sopes, cremes o saltejats de verdures.

També es poden consumir les flors masculines arrebossades i fregides.

Les varietats de carbassó es classifiquen pel color de la pell del fruit, en varietats de fruit verd, groc o blanc.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s