Melassa

Melassa

Líquid espès fosc i d’aspecte de mel que, pel sabor dolç, encara que un punt amargant, s’empra per colorar alguns sucres i tipus de cervesa, i per perfumar alguns tabacs de pipa. Però, bàsicament, es fa servir per endolcir i acolorir pastissos i llaminadures, i, per fermentació i destil·lat, per produir licors d’alta graduació, com el rom. Obtinguda, un cop extret el sucre, pel premsat de la pasta triturada de la canya i la cocció posterior, la melassa presenta, a la conca mediterrània, una diversitat major, encara que estrictament artesana, ja que s’obté, també, a partir del concentrat de polpa de cereals: arròs, ordi, alfals, ec. o de fruites com ara el raïm, la magrana, les móres, els dàtils i les figues.

La melassa ecològica no conté restes de productes químics fitosanitaris, ja que ha estat conreada sense pesticides i no s’ha modificat genèticament. Tampoc ha estat tractada amb conservants i colorants sintètics.

Propietats Nutricionals:

. És molt rica en minerals (calci, magnesi, potassi i oligoelements).
. Conté vitamines del grup B i fibra.

Recomanacions de consum:

Combina perfectament amb torrades, gelats, creps, iogurts i pastissos.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s