Llima

Llima

Cítric semblant a la llimona, de sabor lleugerament àcid. Es tracta d’una fruita tropical/exòtica de mida mitjana, de forma ovalada i de color verd groguenc que passa a groc intens quan es malmet. La polpa és groguenca, dividida en grills amb pinyols; i més sucosa, perfumada i suau que la de la llimona. Així mateix, el seu contingut en suc és quasi el doble que el de la llimona.

Varietats: Calamadí o de Mesc, Dolça, Kaffir o Sambal, Persa o de Tahití

Valor nutricional: 30 calories per cada 100 grams.

La llima té un alt contingut en vitamina C i carotè, motiu pel qual és antioxidant i, a més, una bona aliada per a la prevenció del càncer. També ajuda a prevenir i curar problemes de circulació sanguínia, refredats, molèsties de gola i mal de genives.

Estacionalitat: Tot l’any (a l’aire lliure)

Les plantacions més importants de llimes es troben als Estats Units (Florida), Mèxic, Austràlia, Brasil, Egipte i l’Índia.

Nom de l’arbre: Llimoner dolç

La llima és originària de la península Malacca al sud-oest asiàtic, encara que actualment es cultiva a totes les zones baixes tropicals d’ambdós hemisferis.

La llima es consumeix crua i també confitada. S’utilitzen amb les mateixes finalitats que les llimones, ja que el seu suc és molt aromàtic, encara que també més insípid. D’altra banda, tenen un escàs consum en fresc, emprant-se més en l’elaboració d’olis aromatitzants per a la pell i en l’elaboració de begudes refrescants.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s