Per a què serveix cada tipus de patata?

La patata és el tubercle més cultivat i consumit al món. És la base de l’alimentació de moltes comunitats i cultures i com a tal és important conèixer les seves utilitats i varietats.

Com podreu veure tenim una gran varietat de patates: Agria, Monalisa, Kennebec, Bufet, Vivaldi, Jaerla, Red Pountiac, Spunta, ec. Cadascuna d’aquestes té unes característiques particulars: unes serveixen per fregir, tenen la pell més dura o es desfan amb més facilitat i d’altres són just el contrari.

SANYO DIGITAL CAMERA

Per això volíem fer un petit recorregut per les diferents patates que tenim i destacar quines són les característiques d’unes i unes altres.

Varietat Kennebec

Aquesta junt amb la Monalisa són patates força versàtils. És bona per fer al forn, a la brasa, per fregir, bullir o fer al microones. Normalment són mida més aviat mitjana-petita.

La patata amb Denominació d’Origen Prades és de la varietat Kennebec. En aquest cas, són totes aquelles patates que per les condicions climatològiques, pel sòl, l’altitud dels conreus i la zona de cultiu confereixen unes característiques pròpies a la patata que ara tenen denominació d’origen . Com la resta de patates de la seva varietat és bona per diferents usos.

Varietat Agria

La patata Agria és la més recomanable per fregir. Aconseguireu amb elles unes patates fregides molt cruixents per fora però ben toves per dins. Gairebé tot l’any podreu trobar patata Agria. és molt compacte i té una pell fineta. Solen tenir una mida més aviat gran.

Varietat Monalisa

És junt amb la Kennebec una de les patates més versàtil a la cuina. Bullida es fa ràpid i queda tova i al forn també es fa més ràpid i queda estovada. No es recomana per fer purés, però sí que podreu utilitzar-la per fregir, tot i que no és tant ideal com la agria.

Varietat Bufet

Recomanable per fer purés, sopes i cremes però també per menjar-la bullida amb altres verdures. Destaca per la seva cremositat. Hi ha dues varietats de bufet, la blanca, i la vermella, totes dues destaquen per ser molt gustoses.

Varietat Red Pontiac

Aquesta varietat és molt fàcil de detectar pel color vermell de la seva pell. És la més còmode per coure i fer al vapor. I no tant recomanable per altres usos.

Varietat Vivaldi

Aquesta varietat te una característica que destaca per damunt de les altres, podem dir que es una patata Light, conté un 50% menys de hidrats de carboni (sucres) i es hipocalòrica. Des de el punt de vista gastronòmic, la patata es deliciosa, de pell prima ideal per bullir-la sencera.

Varietat Spunta

Es una varietat que es primerenca o nova, es una patata tot terreny, molt versàtil, la podem fer servir per tot.

Varietat Jaerla

Es una varietat primerenca o nova, de pell groga i carn blanca, bona per bullir-la.

Malgrat les classificacions que hem fet anteriorment, com en la majoria de cassos cada persona té un gust particular, uns busquen una patata més compacte per bullir, fàcilment un altre pot preferir una patata més tova. El millor és guiar-se per les indicacions i després provar la que més s’adapti a les nostres necessitats!

Aquí teniu un link per mes informació

http://www.mercadocalabajio.com/2008/05/guia-de-referencia-de-las-patatas-de.html

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s