La justícia holandesa contra el canvi climàtic

1386180486639

Aquest darrer dimecres 24 de maig la justícia holandesa ha establert un important precedent legal amb conseqüències directes per a la protecció del medi ambient i la lluita contra l’avenç de l’efecte hivernacle.

A la sentència els jutges han fixat inclús un objectiu cocret que s’ha de complir l’any 2020. Una rebaixa d’un 25% dels gasos que provoquen l’escalfament de la Terra (CO2), en lloc del 16% establert per l’actual política mediambiental.

Marjan Minnesma, directora del grup d’activistes Urgenda, ho considera una victòria que estableix jurisprudència. I on altres països s’hi podran acollir per reclamar en casos similars.

L’argumentari dels jutges és molt remarcable, pel que té de sentit comú i desitjable. I estableix que les autoritats públiques tenen l’obligació de protegir als ciutadans dels perills derivats del canvi climàtic. Una conclusió que crida l’atenció per la seva nitidesa i claredat, deixant ben explicat que evidentment la salut dels ciutadans és una prioritat que ha de passar per davant dels intereços privats de les grans empreses.

Els jutges a més han refusat les raons dels representants oficials, que esgrimien la por al refús de les empreses afectades, i la possibilitat que aquestes decideixin abandonar el territori holandès en cas de sentir-se pressionades.

Podeu consultar la notícia sencera en el següent enllaç.
http://internacional.elpais.com/internacional/2015/06/24/actualidad/1435139131_412174.html

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s