Un nou aliment per integrar a la nostra dieta mediterrània.

La globalització ens ha permès a tots plegats conèixer de ben a prop aliments que no fa pas massa eren poc coneguts. Una de les novetats més beneficioses i que hauríem d’incloure a la nostra dieta mediterrània és la quinoa. Una senzilla llavor, però amb unes propietats realment fascinants.

A la botiga en trobareu, molt recomanable i a més ecològica, evidentment.

Si la comparem amb la majoria dels cereals, veiem que proporciona moltes més proteïnes i grasses insaturades, destacant àcids Omega 6 i Omega 3.

La següent taula, per una ració de 185 grams de quinoa, ens ofereix una descripció prou ajustada dels seus beneficis:

8 grams de proteïna.

5 grams de fibra.
58% de la quantitat diària recomanada (QDR) de manganès.
28% de la QDR de fòsfor.
18% de la QDR de coure.
15% de la QDR de ferro.
13% de la QDR de zinc.
9% de la QDR de potassa.
Més del 10% de la QDR en vitamines B1, B2 i B6.
Petites quantitats de calci, vitamina B3 i vitamina E.

Empleada com un cereal, la quinoa és molt beneficiosa per enriquir una dieta celíaca. El seu alt nivell en fibra la fa també especialment recomanable per a persones amb diabetis. I també és una gran ajuda per controlar els nivells de colesterol a la sang.

A més és realment fàcil de cuinar o preparar. Només cal netejar-la primer i després bullir com si fos arròs, uns 15 o 20 minuts, fins que veiem obrir-se la llavor. Després ja la podem afegir a una amanida o per acompanyar un bon guisat de carn blanca.

POST_27

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s