L’arròs que millor s’assimila i més ens alimenta.

A casa nostra tenim el costum de menjar l’arròs rodó, el de sempre…

…però de fa ja uns quants anys, qui més qui menys ha pogut tastar ja l’arròs basmati, una varietat d’arròs que ens arriba sobretot de l’Índia. I molt saludable, per cert. A la botiga en trobareu d’ecològics, és clar.

– Podem dir que, per exemple, aporta hidrats de carboni complexes, que s’assimilen progressivament i són molt més saludables.
– Proteïnes també n’aporta. Un 10% de la dosi diària recomanable per cada 100 grams d’arròs basmati.
– I sobretot destaca per una altíssima aportació de vitamines del grup B, sobretot la B1, B3 i B6. I també vitamina K.
– De minerals ens n’aporta, manganès, seleni, ferro, calci, potassa, coure, zinc… i fibra, clar. Molt ric en fibra.

Us afegim ara una recepta ben senzilla, apunteu aquests ingredients:

Arròs basmati
2 pits de pollastre
Formatge de cabra
Ceba
Pebrot vermell
Cacauets o pinyons
Vinagre de Mòdena
Caiena
Sucre
Mel
All
Llorer

Per preparar l’arròs primer que res…

Després només cal fregir la ceba primer fins que quedi suaveta, afegir sucre per caramel·litzar-la i retirar-la. Després fregir els pits de pollastre, afegir-hi el formatge de cabra, mel i llorer.

En una altra paella fregir el pebrot vermell a trossets grans, amb formatge de cabra també i una mica de caiena en pols i l’all.

Servir l’arròs primer i damunt afegir per separat la ceba caramel·litzada, el pollastre fregit amb formatge de cabra i mel i el pebrot fregit amb el formatge de cabra i caiena. Damunt ruixar-ho tot amb una reducció de vinagre de Mòdena i cacauets o pinyons.

POST_25

#ecològic #saludable

Bon profit !!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s