Gerds

Pel seu sabor dolç i perfumat, el gerd és una delícia quan es pren al natural. Però també es pot emprar per fer melmelades, gelees, pastissos, gelats, macedònies, begudes, licors i incomptables productes dietètics baixos en calories.

gerd

El gerd és ric en vitamina C i, sobretot, E; tenint a més bons nivells d’elements minerals (potassi, calci i ferro), àcids orgànics i sucre, que és apte per a diabètics. L’acció antiinflamatòria dels gerds i la capacitat d’estimular les defenses immunològiques fa que siguin uns excel·lents aliats per prevenir infeccions bucals, gota i reumatisme i càncer.

Enforteix els músculs de la matriu, de manera que és molt útil per al part, però també per alleugerir els dolors menstruals. Per això, amb les fulles dels gerds s’acostumava a preparar una infusió que feien servir les “comadrones” per ajudar les dones en el part. Els gerds també poden utilitzar-se com a licor per glopejar per a problemes de genives i úlceres a la boca.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s